E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 16:55

Lajmet

Bankroton Spainair

30.01.2012
Kompania spanjolle Spainair ka parashtruar kërkesën për bankrotim vullnetar, tri ditë pasi që papritur ndaloi të gjitha fluturimet duke lënë pa udhëtuar dhjetëra mijëra pasagjerë.

Kompania ajrore deklaroi detyrimet prej më shumë se 300 milionë eurosh në një parashtresë që do të dëgjohet nga një gjykatë tregtare e Barcelonës, thuhet në një deklaratë.

Kompanitë duhet të paraqesin plane të tilla, para se t’i pushojnë nga puna punëtorët.
Vlerësohet se rreh 4 mijë vende pune varen nga ky vendim, përfshirë këtu edhe kontraktuesit.

Të paktën 37 mijë fluturime të pasagjerëve janë prekur deri më tash nga vendimi i Spainar, që të anulojë të gjitha operimet të premten në mbrëmje, ka thënë një zëdhënës i kompanisë ajorore Spainair.

Kalendari

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.