E hënë, maj 25, 2015 Kosova 13:23

Lajmet

Qeveria greke miraton planin e kursimit

Athinë

11.02.2012
Qeveria greke ka miratuar të premten vonë një projekt-ligj që shtrëngon masat e kursimit, i cili nevojitej për të siguruar marrëveshjen për pakon e shpëtimit në vlerë prej 130 miliardë eurosh.

Projektligji i është dorëzuar për miratim parlamentit.

Qeveria greke mbajti një takim të jashtëzakonshëm për të çuar përpara projektligjin dhe për të ndihmuar parlamentin që të përmbushë afatin e 12 shkurtit, të caktuar nga kreditorët e BE-së, si pjesë e marrëveshjes për marrjen e pakos së shpëtimit.

Kryeministri grek Lukas Papademos, tha se Greqia duhet të bëjë çfarëdo që është e mundshme për të miratuar masat e kursimi dhe për të shmangur falimentimin.

Greqia përballet me pamundësinë e larjes së borxheve brenda javëve, rrjedhimisht, falimentimin, po që se nuk e siguron pakon e shpëtimit të BE-së, Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Qendrore Evropiane.

Por, reformat e shkurtimit janë përcjellë me zemërim. Protestuesit janë përleshur të premten në Athinë me policinë, ndërsa zhvillohej një grevë 48 orëshe.

Kalendari

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.