E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 03:12

Lajmet

Dhoma e Lartë ruse nënshkruan ligjin antiamerikan

Moskë

26.12.2012
Dhoma e Lartë e Parlamentit të Rusisë ka miratuar unanimisht ligjin, i cili u ndalon shtetasve amerikanë të birësojnë fëmijët rusë.

Për të hyrë në fuqi, ligji tani duhet të nënshkruhet nga presidenti Vladimir Putin.

Ai, në masë të madhe, shihet si hap hakmarrës ndaj Uashingtonit, i cili, ditë më parë, ka miratuar Ligjin Magnistky.

Ky i fundit sanksionon të gjithë zyrtarët rusë që dyshohen për shkelje të të drejtave të njeriut.

Por, kritikët e ligjit rus thonë se ai viktimizon jetimët, duke i privuar shpesh nga mundësia për të gjetur familje.
26 dhjetor 2012
26 dhjetor 2012

Kalendari

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.