E martë, janar 27, 2015 Kosova 19:50

Aktuale

Arti i punimeve të filigranit

Filigrani - zanat në shuarjei
|| 0:00:00
...  
🔇
X
RFE /RL
11.11.2012
Teknologjia moderne ka bërë që disa zanate të vjetra të bartura nëpër breza në Kosovë, të ndihen të rrezikuara. I tillë është edhe ai filigranit, ose punimit me dorë të stolive dhe zbukurimeve prej ari dhe argjendi.
Filigrani - zanat në shuarje
RFE /RL
Teknologjia moderne ka bërë që disa zanate të vjetra të bartura nëpër breza në Kosovë, të ndihen të rrezikuara.

I tillë është edhe ai filigranit, ose punimit me dorë të stolive dhe zbukurimeve prej ari dhe argjendi.

Punuesit e filigranit pranojnë se për t'i "mbijetuar" kohës, kanë arritur që punimeve të vjetra t'u shtojnë elemente moderne, por pa e tepruar, në mënyrë që të ruhet vlera e këtyre stolive për femra e meshkuj, por edhe dekorimeve të ndryshme.(z.p.)
Ky forum është mbyllur
Komentet
     
Nuk ka komente në këtë forum

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015