E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 03:10

Lajmet

Kryqi i Kuq thotë se nuk mund të ofrojë ndihmë në gjithë Sirinë

Peter MaurerPeter Maurer
x
Peter Maurer
Peter Maurer

Kryqi i Kuq thotë se nuk është më në gjendje që të sigurojë gjithë ndihmën për të cilën kanë nevojë civilët sirianë, të bllokuar nga konflikti në Siri.

Gjatë një konferencë për shtyp në Gjenevë, Peter Maurer, shefi i Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, tha sot se kriza në Siri është duke u thelluar dita ditës, që nga fillimi i verës.

“Ne jemi në një situatë ku situata humanitare, për shkak të konfliktit, është duke u përkeqësuar. Dhe pavarësisht faktit që qëllimi i operacioneve është në rritje, ne nuk mund të përballemi me përkeqësimin e situatës”, ka thënë Maurer.

Ai shtoi se ka “zona të zeza” ku Kryqi i Kuq nuk ka pasur mundësi që të ofrojë ndihma për shkak të luftimeve. Ai tha se agjencia nuk e di se si është situata në ato zona.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.