E dielë, maj 24, 2015 Kosova 19:13

Lajmet

Porto Riko voton për shtetësi të plotë brenda SHBA-së

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Qytetarët e Porto Rikos kanë votuar pro shtetësisë së plotë të vendit të tyre në një referendum jodetyrues.

Porto Riko aktualisht është territor vetëqeverisës i Shteteve të Bashkuara.

Banorët janë shtetas amerikanë, por nuk mund të votojnë në zgjedhjet presidencial të SHBA-së dhe kanë përfaqësim të kufizuar në Kongresin Amerikan.

Çdo ndryshim i marrëdhënieve të ishullit të Karaibeve me Shtetet e Bashkuara do të kërkonte miratimin e Kongresit Amerikan.

Zyrtarët thonë se afro 61 për qind e qytetarëve kanë votuar në favor të bërjes së Porto Rikos shtet i ri i SHBA-së.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.