E premte, maj 22, 2015 Kosova 19:35

Lajmet

Karzai dhe Erdogan kritikojnë KS të OKB-së

Këshilli i SigurimitKëshilli i Sigurimit
x
Këshilli i Sigurimit
Këshilli i Sigurimit
Presidenti i Afganistanit, Hamid Karzai, ka kritikuar strukturën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Gjatë një forumi në Indonezi, Karzai ka thënë se struktura aktuale është “jodemokratike”.

Sipas tij, Këshilli i Sigurimit, i përbërë nga pesë anëtare të përhershme, “nuk përfaqëson të gjithë ne”.

Kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka kritikuar po ashtu fuqinë e Këshillit, duke cituar mosveprimin e tij ndaj konfliktit në Siri.

Ai ka thënë se “fati i njerëzimit” mbetet në duart e pesë anëtareve të përhershme të Këshillit, që kanë të drejtën e vetos.

“Mospajtimet ndërmjet anëtareve të përhershme rreth Sirisë kanë inkurajuar regjimin sirian që të vrasë njerëz”, ka thënë Erdogan.

Rusia dhe Kina, të dyja anëtare të përhershme, kanë bllokuar disa rezoluta që u bënin thirrje Kombeve të Bashkuara që të ndërmarrin aksione në Siri.

Përveç Rusisë dhe Kinës, anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-së janë edhe Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar dhe Franca.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.