E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 18:26

Lajmet

Bien shitjet e McDonald’s-it

Në njërin nga restorantet e McDonald's-it...Në njërin nga restorantet e McDonald's-it...
x
Në njërin nga restorantet e McDonald's-it...
Në njërin nga restorantet e McDonald's-it...
Korporata e McDonald’s-it ka njoftuar se shitjet e saj globale kanë rënë gjatë muajit tetor.

Kjo është rënia e parë mujore për zinxhirin e restoranteve me ushqim të shpejtë, që nga viti 2003.

McDonald’s ka thënë se shitjet në degët që kanë qenë të hapura të paktën për një vit, kanë rënë për 1.8 për qind muajin e kaluar, përfshirë ato në Shtetet e Bashkuara, Evropë, Azi, Afrikë dhe Lindje të Mesme.

Gjatë periudhës së njëjtë të vitit të kaluar, McDonald’s-i ka raportuar rritje prej 5.5% në shitjet globale.

Aksionet amerikane të kompanisë së Shteteve të Bashkuara kanë rënë për 2 për qind të enjten, përkatësisht në 85.11 dollarë.

Rëniet thuhet se janë pasojë e konkurrencës në rritje të McDonald’s-it, si dhe shpenzimeve më të vogla të konsumatorëve për shkak të ngadalësimit ekonomik global.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.