E dielë, maj 24, 2015 Kosova 13:04

Lajmet

Nju Jorku - mungesa ekstreme të benzinës

Duke pritur në radhë në një pikë karburanti...Duke pritur në radhë në një pikë karburanti...
x
Duke pritur në radhë në një pikë karburanti...
Duke pritur në radhë në një pikë karburanti...
Majori i Nju Jorkut, Michael Bloomberg, ka urdhëruar “shpërndarje racionale” të benzinës në qytet, për shkak të mungesave ekstreme që ka shkaktuar stuhia Sandy.

Ai ka thënë se shoferët, në bazë të targave të automjeteve të tyre, do të lejohen të blejnë benzinë në ditë të alternuara.

Sistemi, që do të zbatohet nga policia, do të mbetet në fuqi për kohë të pacaktuar.

Rajoni i Nju Jorkut dhe Nju Xhërsit është përballur me mungesa të benzinës, energjisë elektrike dhe vështirësi të tjera prejse është goditur nga Sandy, dhjetë ditë më parë.

Departamenti për Energji i Shteteve të Bashkuara ka bërë të ditur se më shumë se 760,000 shtëpi dhe biznese në gjashtë shtete - shumica dërrmuese në Nju Jork dhe Nju Xhërsi - vazhdojnë të mbesin pa energji elektrike.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.