E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 18:25

Lajmet

Hoxhaj: Rikthimi në Evropë, agjendë e Prishtinës e Tiranës

Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver HoxhajMinistri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj
x
Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj
Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj
Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Enver Hoxhaj, ka theksuar se si dy shtete të pavarura, Republika e Kosovës dhe Republika e Shqipërisë synojnë integrimin në strukturat euroatlantike.

“Ne kemi vetëm një agjendë, ajo është agjenda e rikthimit tonë në Evropë. Në rastin e Shqipërisë ky rikthim ndodh përmes dhënies së statusit kandidat, në rastin e Kosovës ky rikthim ndodh përmes nënshkrimit të marrëveshjes për stabilizim dhe asocim”, ka theksuar Hoxhaj, pas takimit të sotëm më homologun e tij shqiptar, Edmond Panariti, me ftesë të të cilit edhe po viziton Tiranën.

Ministri i Jashtëm i Kosovës po ashtu ka vlerësuar mbështetjen e shtetit shqiptar në fushën e integrimeve evropiane.

Ndërsa ka veçuar “përkrahjen e madhe që Shqipëria po jep në procesin e sigurimit të njohjeve të reja për Kosovën”.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.