E hënë, maj 25, 2015 Kosova 15:21

Lajmet

SHBA rizgjedhet në Këshillin për të Drejta të Njeriut të OKB-së

Amsambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (Foto nga Arkivi)Amsambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (Foto nga Arkivi)
x
Amsambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (Foto nga Arkivi)
Amsambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (Foto nga Arkivi)
Shtetet e Bashkuara të Amerikës arritën me sukses sot që të rizgjedhen nga 47 vendet anëtare të Këshillit për të Drejta të Njeriut të Kombeve të Bashkuara, edhe për një mandat tre vjeçar.

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, me 193 vende anëtare, zgjodhi gjithashtu edhe 17 shtete të tjera për këtë mandat, që fillon në janar.

Shtetet e Bashkuara fituan shumicën e votave të grupit rajonal, “Evropa Perëndimore dhe të tjerët”, pasuar nga Gjermania dhe Irlanda, njofton agjencia e lajmeve Reuters.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.