E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 01:40

Lajmet

Sejdiu dhe Krasniqi nuk kanë kryer vepër penale në procesin e faljeve

Fatmir Sejdiu, Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi (Foto nga Arkivi)Fatmir Sejdiu, Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi (Foto nga Arkivi)
x
Fatmir Sejdiu, Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi (Foto nga Arkivi)
Fatmir Sejdiu, Hashim Thaçi, Jakup Krasniqi (Foto nga Arkivi)
Pas shqyrtimit të fakteve relevante lidhur me procesin e faljeve nga ish-presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu dhe ish-ushtruesi i detyrës së Presidentit të Republikës së Kosovës, Jakup Krasniqi, një ekip i përzier, i përbërë nga Prokuroria e Qarkut në Prishtinë dhe nga Prokuroria e EULEX-it, nuk kanë gjetur prova se ish presidentët kanë kryer ndonjë vepër penale, prandaj, Prokuroria e mbylli sot këtë lëndë.

Ky është njoftimi që vjen me shkrim nga zyra e kryeprokurorit të shtetit.

Në një komunikatë të lëshuar me shkrim, kjo zyrë njofton gjithashtu se për shkak të mungesës së bazës për lëndë penale, nuk është shqyrtuar çështja e imunitetit të presidentit.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.