E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 03:12

Lajmet

Terroristi boshnjak dënohet me burgim të përjetshëm

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Drejtësia e Shteteve të Bashkuara ka dënuar me burgim të përjetshëm Adis Medunjaninin, për shkak të planifikimit të një sulmi vetëvrasës së metronë e Nju Jorkut, më 2009.

Gjatë leximit të vendimit përfundimtar në një gjykatë të Bruklinit është thënë se Medunjanin “ka dashur të martirizojë veten dhe të vrasë njojurkezë të pafajshëm, në kuadër të planit të Al Kaidës për të përhapur terror”.

Medunjanin, me prejardhje boshnjake, është arrestuar në shtator të vitit 2009.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.