E dielë, maj 24, 2015 Kosova 23:12

Lajmet

Sllovenët protestojnë masivisht kundër masave të kursimit

Foto arkiviFoto arkivi
x
Foto arkivi
Foto arkivi
Dhjetëra mijëra qytetarë kanë protestuar në qendër të Lubjanës kundër masave të kursimit të qeverisë. Protesta është organizuar nga sindikatat tregtare, organizatat e studentëve dhe shoqatat e pensionistëve.

Duke iu adresuar masës, udhëheqësi i sindikatës më të madhe tregtare, Dushan Semoliq, ka thënë se qeveria po zbaton politika të papranueshme të kursimit, duke “reduktuar mirëqenien dhe cilësinë e jetës së punonjësve”.

Udhëheqsit e studentëve kanë folur kundër komercializimit dhe privatizimit të arsimit të lartë, si dhe kundër reduktimit të fondeve për arsimin publik.

Ata i kanë bërë thirrje qeverisë që të miratojë masa, të cilat do të zvogëlonin papunësinë në mesin e të rinjve.

Përfaqësuesit e pensionistëve, në anën tjetër, kanë folur për rënie të standardit të jetesës, duke paralajmëruar përkeqësime të mëtejshme me reformat e planifikuara të pensioneve.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.