E mërkurë, janar 28, 2015 Kosova 23:12

Lajmet

Vendet myslimane nisin forumin ekonomik

PakistanPakistan
x
Pakistan
Pakistan
Tetë vendet më të mëdha myslimane kanë nisur sot në Islamabad bisedimet që kanë për qëllim të rrisin lidhjet ekonomike.

Në hapje të takimit, kryeministri i Pakistanit, Raja Pervez Ashraf, ka thënë se aksionet e grupit D-8 në tregun global duhet të arrijnë 500 miliardë dollarë në vitin 2018.

Presidentët e Iranit, Turqisë, Egjiptit, Indonezisë dhe Nigerisë, së bashku me liderët e Bangladeshit dhe të Malajzisë, do të marrin pjesë në samitin e lidershipit të D-8–ës, të enjten në Islamabad.

Krerët e bankave qendrore të këtyre vendeve do të diskutojnë po ashtu mënyrat e bashkëpunimit.

D-8 është themeluar në vitin 1997 për të krijuar lidhje më të ngushta ekonomike në mesin e vendeve në zhvillim të botës myslimane.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015