E martë, janar 27, 2015 Kosova 19:54

Lajmet

Irani diskuton për ndryshimet e mundshme zgjedhore

Anëtarë të Parlamentit IranianAnëtarë të Parlamentit Iranian
x
Anëtarë të Parlamentit Iranian
Anëtarë të Parlamentit Iranian
Ligjvënësit iranianë i kanë hapur sot diskutimet lidhur me reformat e mundshme të ligjeve zgjedhore të vendit.

Ndryshimet që po konsiderohen nga parlamenti iranian kanë për qëllim që t’i reduktojnë parakushtet e rrepta për ata që duan të garojnë në zgjedhjet presidenciale të vitit të ardhshëm.

Një nga ndryshimet që po shyrtohet ka të bëjë me kushtin që kandidati duhet të jetë ndërmjet 45-75 vjeç dhe duhet të ketë të paktën një diplomë masteri në institucionet e arsimit të lartë islamik.

Ligjvënësit pritet që të votojnë nesër për këto reforma, gjatë seancës së radhës parlamentare.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015