E dielë, maj 24, 2015 Kosova 05:06

Lajmet

Kisha e Anglisë voton “kundër” peshkopeve femra

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Kisha e Anglisë e ka bllokuar një përpjekje që do tu lejonte femrave të shërbenin si peshkope.

Këshilli i Përgjithshëm, trup legjislativ i Kishës, gjatë votimit të sotëm dështoi në arritjen e dy të tretave të votave shumicë, që nevojiten për aprovimin e këtyre masave.

Gratë tashmë shërbejnë si peshkope anglikane në Australi, Zelandë të Re, Kanada dhe Shtete të Bashkuara, por Kisha e Anglisë është e ndarë në këtë çështje. Konservatorët në Angli thonë se kleriku mashkull është vullneti i Perëndisë.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.