E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 09:16

Lajmet

Borga, komisionar i ri evropian i Shëndetësisë

Parlamenti EvropianParlamenti Evropian
x
Parlamenti Evropian
Parlamenti Evropian
Parlamenti Evropian ka zgjedhur ministrin e Punëve të Jashtme të Maltës, Tony Borga, në postin e komisionarit të Shëndetësisë, pasi që John Dali ka dhënë dorëheqje për shkak të dyshimeve se është përfshirë në afera korruptive.

John Dali, gjithashtu maltez, ka dhënë dorëheqje më 16 tetor, pasi që shërbimi i brendshëm për hetime i BE-së (OLAF) ka vërtetuar se ai ka qenë në dijeni për përpjekje korrupsioni, që lidhen me një kompani duhani.

Pritet që Këshilli prej 27 shteteve të BE-së ta konfirmojë Borgon si komisar të ri në ditët e ardhshme.

Komisionari evropian për Shëndetësi është i obliguar për shëndetin publik, sigurimin e ushqimit, shëndetin e kafshëve dhe të drejtat e konsumatorëve.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.