E enjte, prill 24, 2014 Kosova 11:24

Lajmet

Optimizëm për raund të ri negociatash me Iranin

Takimi i fundit mbi programin berthamor të Iranit, Moske, qershor, 2012Takimi i fundit mbi programin berthamor të Iranit, Moske, qershor, 2012
x
Takimi i fundit mbi programin berthamor të Iranit, Moske, qershor, 2012
Takimi i fundit mbi programin berthamor të Iranit, Moske, qershor, 2012
Madhësia e shkronjave - +
Gjashtë fuqitë botërorë janë të përkushtuara që të mbajnë një raund të ri të negociatave mbi programin bërthamor të Iranit sa më shpejt që të jetë e mundur, ka thënë një zëdhënës i shefes se diplomacisë evropiane, e cila përfaqëson gjatë fuqitë në bisedimet me Iranin.

Zyrtarë nga gjashtë shtete, Kina, Rusia, Shtetet e Bashkuara, Britania, Franca dhe Gjermania, janë takuar në Bruksel të mërkurën për të planifikuar kontaktet në të ardhmen me Iranin, të cilat kanë për qëllim ndërprerjen e programit të ndjeshëm bërthamor.

“Ideja është që ne duam që Irani të angazhohet më të vërtetë në propozimet që i kemi bërë dhe të garantojë se do të bindë komunitetin ndërkombëtar se programi bërthamor i Iranit është vetëm për qëllime paqësore”, ka thënë zëdhënësi.

Në raundet e mëhershme në Moskë në muajin qershor, palët kanë dështuar të tejkalojnë dallimet, në lidhje me atë se kush çfarë hapi duhet të ndërmarrë për t’i dhënë fund ngërçit politik.