E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 15:24

Lajmet

Pillay dënon ekzekutimet në Afganistan

Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Navi PillayKomisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Navi Pillay
x
Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Navi Pillay
Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Navi Pillay
Trupi për të Drejtat e Njeriut i OKB-së ka kritikuar vendimin e Afganistanit për të ekzekutuar 14 të burgosur në ditët e kaluara.

Komisionerja e Lartë e OKB-së për të Drejtat e Njeriut, Navi Pillay, shprehu të enjten “shqetësime serioze” mbi ekzekutimin e 14 të burgosurve të dënuar me vdekje në një burg jashtë Kabulit më 20 dhe 21 nëntor.

Ajo tha se në bazë të detyrimeve ndërkombëtare të Afganistanit, dënimi me vdekje “duhet të aplikohet vetëm për krimet më të rënda dhe të zbatohet vetëm pas procesit më rigoroz gjyqësor”.

Pillay gjithashtu vuri në dukje se “mangësitë në procedurën afgane gjyqësore kanë ngritur pyetje serioze në lidhje me raste të tilla”.

Të mërkurën, Amnesty International gjithashtu shprehu keqardhje mbi ekzekutimin, duke pyetur nëse “ekzekutimet kanë të bëjnë më shumë me përfitime politike në vend sesa me drejtësinë.”

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.