E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 09:16

Lajmet

Bolt dhe Felix – më të mirët në atletikë

Usain Bolt pas fitores në vrapimin në 100 metra në Olimpiadën e LondrësUsain Bolt pas fitores në vrapimin në 100 metra në Olimpiadën e Londrës
x
Usain Bolt pas fitores në vrapimin në 100 metra në Olimpiadën e Londrës
Usain Bolt pas fitores në vrapimin në 100 metra në Olimpiadën e Londrës
Atleti Usain Bolt dhe atletja Allyson Felix, janë shpallur më të mirët në botë këtë vit, nga Federata Ndërkombëtare Amatore e Atletikës.

Kjo shpallje u bë sot në Barcelonë të Spanjës dhe me të u shpërblye paraqitja e tyre në Lojërat Verore Olimpike në Londër.

Atleti nga Xhamajka, Usain Bolt, i ka fituar tri medalje të arta në Olimpiadë, në garat e sprintit, kështu që ai për të katërtën herë në pesë vitet e fundit, u nderua me titullin e më të suksesshmit.

Atletja e Shteteve të Bashkuara, Allyson Felix, poashtu, i ka fituar tri medalje të arta në Londër, në vrapimet në 200 metra dhe në stafetë. Ajo për të parën herë u shpall atlete e vitit.

Shpallja e më të mirëve u bë në ditën finale të festimeve të 100 vjetorit të Federatës Ndërkombëtare Amatore të Atletikës.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.