E premte, nëntor 27, 2015 Kosova 00:09

Lajmet

Arrestohet boshnjaku i dyshuar për krime lufte

Bosnjë dhe HercegovinëBosnjë dhe Hercegovinë
x
Bosnjë dhe Hercegovinë
Bosnjë dhe Hercegovinë
Një boshnjak i dyshuar për krime lufte është arrestuar në shtetin e Nju Jorkut.

Autoritetet federale thonë se Suljeman Mujagiq, 50 vjeç, është kapur në qytetin Utica, pas një kërkese për ekstradim nga Bosnja dhe Hercegovina.

Sipas zyrtarëve amerikanë, Mujagiq akuzohet për krime dhe torturim të të burgosurve të luftës në vitet 1990.

Mësohet se ai është zhvendosur në Utica më 1997.