E enjte, prill 17, 2014 Kosova 23:28

Lajmet

Bosnje: Policët e mësuesit serbë në grevë

Greva në BanjallukëGreva në Banjallukë
x
Greva në Banjallukë
Greva në Banjallukë
Madhësia e shkronjave - +
Mijëra mësues dhe policë kanë protestuar në Republikën Serbe të Bosnjes, kundër shkurtimit të planifikuar të pagave prej 10 për qind për punëtorët publikë, duke u nisur nga viti i ardhshëm.

Ishte kjo protesta e parë e madhe në vite, që u ahvillua kundër shkurtimeve të shpenzimeve qeveritare.

Rreth 40 mijë punonjës të sektorit publik iu bashkuan grevës një-orëshe të së premtes.

Paga mesatare mujore e mësuesve dhe policëve në Republikën Serbe varion midis 500-700 dollarë amerikanë.