E premte, maj 22, 2015 Kosova 21:07

Lajmet

EULEX: Përgjimet u kryen me urdhër të gjykatës

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Misioni i EULEX-it ka lëshuar sqarime të tjera në lidhje me përgjimet telefonike, që kanë përfunduar në publik, e ku përfshihet kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi dhe zyrtarë të tjerë të lartë.

Në një komunikatë për media, EULEX-i kujtoi se prokurori i EULEX-it nga Zyra e Prokurorisë Speciale të Kosovës ka ngritur aktpadi ndaj Ministrisë së Transportit, Postës dhe Telekomunikacionit më 16 nëntor.

“Së bashku me padinë, të gjitha provat e mbledhura gjatë hetimit janë dorëzuar, siç kërkohet nga ligji i zbatueshëm.

Gjykata dhe avokatët mbrojtës të të pandehurve kanë marrë nga një kopje të materialit të njëjtë.

Dëshmia në dosjen e çështjes përfshinte përgjimet telefonike, përfshirë edhe dosjet me zë, që përfunduan në domenin publik”, thuhet në njoftim.

Sipas PSRK-së të gjitha përgjimet janë kryer në bazë të një urdhri të gjykatës dhe asnjë mesazh me zë  nuk është lëshuar nga prokurori për publikun.

“PSRK është duke e shqyrtuar çështjen, për të vendosur nëse është kryer ndonjë vepër penale nga ata që kanë zbuluar informacion për publikun të nxjerrë nga shkresat e lëndës. Nëse kjo ka ndodhë, PSRK paralajëmron nisjen e hetimeve”, thuhet në njoftim.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.