E dielë, maj 24, 2015 Kosova 19:14

Lajmet

Bruksel: Aleancë kundër pedofilëve në Internet

Prokurori i përgjithshëm i SHBA-ve Eric Holder gjatë një fjalimi për luftimin e pornografisë së fëmijëveProkurori i përgjithshëm i SHBA-ve Eric Holder gjatë një fjalimi për luftimin e pornografisë së fëmijëve
x
Prokurori i përgjithshëm i SHBA-ve Eric Holder gjatë një fjalimi për luftimin e pornografisë së fëmijëve
Prokurori i përgjithshëm i SHBA-ve Eric Holder gjatë një fjalimi për luftimin e pornografisë së fëmijëve
Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara, dhe më se 20 vende të tjera, po e krijojnë një aleancë të re për luftimin e keqtrajtimit seksual të fëmijëve në Internet.

Ky plan fillon sot në Bruksel të Belgjikës, me një zhvillim ku pritet të marrin pjesë komisionarja e Bashkimit Evropian për çështje të brendshme, Cecilia Malstrom, dhe prokurori i përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara, Eric Holder.

Qëllimi kësaj aleance është rritja e bashkëpunimit policor ndërkufitar, për identifikimin e viktimave të pornografisë dhe prostitucionit të fëmijëve, që shfrytëzohen nëpërmjet Internetit. Poashtu, synohet zënia e pedofilëve që janë aktivë në Internet.

Pos Shteteve të Bashkuara dhe vendeve anëtare të BE-së, vendet e tjera pjesëmarrëse janë Shqipëria, Australia, Kamboxha, Kanadaja, Kroacia, Norvegjia, Filipinet, Serbia, Koreja Jugore, Zvicra, Tajlanda, Turqia, Ukraina dhe Vietnami.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.