E hënë, maj 25, 2015 Kosova 01:18

Lajmet

Ukrainë: Tymoshenko e burgosur – kandidate për presidente

Fotografia gjigante e Yulia Tymoshenkos në muzeun Capitol në RomëFotografia gjigante e Yulia Tymoshenkos në muzeun Capitol në Romë
x
Fotografia gjigante e Yulia Tymoshenkos në muzeun Capitol në Romë
Fotografia gjigante e Yulia Tymoshenkos në muzeun Capitol në Romë
Partia opozitare në Ukrainë, Mëmëdheu, ka shpallur se ish kryeministrja Yulia Tymoshenko, do të jetë kandidate në zgjedhjet e ardhshme presidenciale.

Arseniy Yatsenuk nga kjo parti, i ka njoftuar sot gazetarët në kryeqytetin Kiev, se ai shpreson se Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut me seli në Strasburg, do të marrë “vendim të drejtë” dhe do ta shfajësoj zonjën Tymoshenko, para zgjedhjeve të vitit 2015.

Aktualisht, ajo po e vuan dënimin me burg, pasi në tetor të vitit të kaluar, nga një gjykatë në Ukrainë ishte dënuar me kohëzgjatje prej 7 vitesh, për keqpërdorim të pozitës derisa ishte kryeministre.

Tymoshenko ende ballafaqohet me akuza se i është shmangur pagesës së tatimeve në shumë prej miliona dollarëve amerikanë, lidhur me një kompani private të energjisë, të cilën ajo e kishte udhëhequr gjatë viteve të 90-ta.

Zonja Tymoshenko thotë se është viktimë e hakmarrjes politike nga presidenti Viktor Yanukovych, i cili e mundi atë në zgjedhjet presidenciale në vitin 2010.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.