E hënë, prill 21, 2014 Kosova 12:09

Lajmet

Protestuesit arrijnë pallatin presidencial në Kajro

KajroKajro
x
Kajro
Kajro
Madhësia e shkronjave - +
Protestuesit në Egjipt kanë thyer barrikadën me tela gjemborë rreth pallatit presidencial në Kajro.

Rreth 10,000 protestues janë tubuar të premten prapa barrikadës së rrethuar edhe me tanke.

Protestat e reja vijnë në përgjigje të vendimit të presidentit Muhammad Morsi, për të mbajtur referendumin e planifikuar më 15 dhjetor për kushtetutën e re.

Disa protestues janë ngjitur mbi tanket e ushtrisë, duke valëvitur flamujt, ndërsa të tjerë kanë kaluar telat gjemborë deri te muret e pallatit, duke brohoritur “Paqe, paqe”.

Trupat e Gardës Republikane kanë siguruar hyrjen kryesore në pallat.

Morsi ka thënë sot se drafti i kushtetutës mund të diskutohet, porse “referendumi do të mbahet”.

Kundërshtarët thonë se drafti minon disa të drejta themelore.

Përmbajtja e tij ka shkaktuar ditë të protestave dhe përleshjeve ndërmjet kundërshtarëve dhe mbështetësve të presidentit islamik.

Të paktën shtatë njerëz janë vrarë dhe qindra të tjerë janë plagosur në përleshjet e së mërkurës.