E dielë, mars 29, 2015 Kosova 18:23

Lajmet

Rumania tërheq ambasadorin nga Siria

Flamuri i Rumanise...Flamuri i Rumanise...
x
Flamuri i Rumanise...
Flamuri i Rumanise...
Rumania ka tërhequr ambasadorin e saj dhe shumicën e stafit nga ambasada e saj në Siri, për shkak të shqetësimeve në rritje mbi sigurinë në Damask, ka njoftuar ministria e Jashtme e Rumanisë.

Ekzsitojnë lidhje të ngushta mes dy vendeve, që datojnë nga koha e ish diktatorit komunist Nikolae Çaushesku, i cili për një kohë të gjatë kishte miqësi të ngrohtë me babain e Bashar al-Asadit.

Ndërsa shumë vende evropiane kanë dëbuar ambasadorët e Sirisë, i dërguari i këtij vendi gjendet ende në Rumani, ndërsa masa të larta sigurie janë vendosur përreth ambasadës në Bukuresht.