E hënë, maj 25, 2015 Kosova 13:16

Lajmet

Gjykatësit pajtohen të mbikëqyrin referendumin në Egjipt

EgjiptEgjipt
x
Egjipt
Egjipt
Gjykatësit në Egjipt janë pajtuar që të mbikëqyrin një referendum mbi kushtetutën e re të vendit.

Gjyqtarët e Këshillit Shtëtëror Administrativ morën vendimin të hënën, por iu bënë thirrje mbështetësve të presidentit Muhamed Morsi, që të largohen nga ulja e vazhdueshme para Gjykatës së Lartë Kushtetuese.

Të dielën Morsi urdhëroi ushtrinë që të “mbrojë institucionet qeveritare” para referendumit të 15 dhjetorit.

Dekreti i tij i jep autoritet oficerëve të ushtrisë që të arrestojnë civilë dhe i urdhëron ata që të bashkëpunojnë me policinë për “ruajtjen e rendit publik.”

Vendimi erdhi para protestave të planifikuara nga opozita për këtë të martë.

Në një përpjekje për të ulur tensionet, Morsi anuloi dekretin e muajit të kaluar, i cili i dha atij kompetenca gati të pakufizuara, por njoftoi gjatë fundjavës se referendumi do të shkojë përpara ashtu siç është planifikuar.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.