E martë, janar 27, 2015 Kosova 17:52

Lajmet

SHBA kërkon masa konkrete kundër Koresë Veriore

Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara Susan Rice Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara Susan Rice
x
Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara Susan Rice
Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara Susan Rice
Shtetet e Bashkuara kërkuan që të ndërmerren masa kundër Koresë së Veriut, e cila lansoi një raketë në hapësirë, përkundër paralajmërimeve ndërkombëtare dhe rezolutave të KS të OKB-së që e ndalonin një gjë të tillë.

Ambasadorja amerikane në Kombet e Bashkuara Susan Rice tha se “anëtarët e Këshillit të Sigurimir tani duhet të punojnë në mënyrë të organizuar për t'i dërguar mesazh Koresë së Veriut se shkeljet e rezolutave të Këshillit të Sigurimit do të kenë pasoja”.

Koreja e Veriut ka lansuar një raketë, e cila ka vendosur satelitin në orbitë.

Komanda e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Hapësirës Ajrore ka thënë se sistemet amerikane kanë detektuar se Koreja Veriore ka lansuar një objekt në orbitën e Tokës.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015