E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 12:19

Lajmet

Gjermania miraton Ligjin për syneti

Parlamenti Federal i GjermanisëParlamenti Federal i Gjermanisë
x
Parlamenti Federal i Gjermanisë
Parlamenti Federal i Gjermanisë
Parlamenti Federal i Gjermanisë ka miratuar ligjin, i cili u mundëson fëmijëve në Gjermani të bëhen synet.

Ligji është miratuar me 434 vota për, 100 kundër, ndërsa 46 deputetë kanë abstenuar nga votimi.

Sesioni parlamentar është ndjekur nga përfaqësues të komunitetit mysliman dhe atij hebraik në Gjermani.

Ligji për syneti kërkon sigurimin e kushteve që fëmija të mos ndjejë dhembje të madhe gjatë intervenimit kirurgjik, ndërsa në rast të rritjes së dhembjes parasheh përdorimin e narkozës.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.