E hënë, maj 25, 2015 Kosova 03:18

Lajmet

Time përzgjedh Obamën "Person të vitit"

Barack ObamaBarack Obama
x
Barack Obama
Barack Obama
Revista amerikane Time ka emëruar presidentin e rizgjedhur amerikan Barack Obamën si personin e vitit për 2012- hera e dytë që i jep atij këtë nder.

Revista tha se SHBA gjendet në mes të ndryshimeve të mëdha kulturore dhe demografike dhe Obama është "simbol edhe arkitekt i kësaj Amerike të re”.

Time ka nisur përzgjedhjen e “personit të Vitit” në vitin 1927 dhe ka përzgjedhur burra, gra apo grupe për çdo vit.

Një vit zgjodhi kompjuterin për këtë titull.

Në vitin 1999 titulli është ndërruar në “personi I Vitit, për t’u bërë më gjithëpërfshirës.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.