E dielë, maj 24, 2015 Kosova 15:11

Lajmet

NRA kërkon roje të armatosura në shkolla

Takim i NRA-s, foto nga arkiviTakim i NRA-s, foto nga arkivi
x
Takim i NRA-s, foto nga arkivi
Takim i NRA-s, foto nga arkivi
Kreu i grupit më të madh për të drejtat e mbajtjes së armëbe, ka kërkuar që roje të armatosura të vendosen në shkollat amerikane, për të penguar vrasjet tragjike, si ajo në shkollën në Konkektikat në javën e kaluar.

Wayne LaPierre, presidenti i Asociacionit Kombëtar të Pushkëve (NRA), tha se “e vetmja gjë që ndalon djalin e keq më një armë, është një djalë i mirë më një armë”.

Ai bëri komentet në një konferencë për gazetarë, një javë pasi që një person i armatosur i vrau 20 fëmijë dhe zyrtarë të shkollës, në një shkollë fillore në Konektikat.

Masakra ka shkaktuar thirrje mbarkombëtare për ligje më të ashpra për kontrollimin e armëve, të cilat i kundërshtojnë NRA dhe grupet tjera.

Konferenca për gazetarë është ndërprerë dy herë nga protestuesit.

Përzgjedhja Jonë

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.