E mërkurë, janar 28, 2015 Kosova 19:12

Lajmet

SHBA sanksionon kompanitë iraniane të armëve

Foto IlustrueseFoto Ilustruese
x
Foto Ilustruese
Foto Ilustruese
Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë vënë sanskione financiare katër kompanive nga Irani dhe një individi që janë të përfshirë në një program shtetëror të armëve.

Thesari i Departamentit amerikan, ka deklaruar të premtën se ka ndaluar të gjitha transaksionet brenda shtetit dhe se ka ngrirë të gjitha pasuritë e mbajtura në SHBA nga, kompania SAD export-import, Grupi të industrisë kimike dhe zhvillim të materialeve, Organizatës së industrisë detare si dhe drejtorit të saj, Mustafa Esbati.

Doostan International Company është sanksionuar për mbështetjen e Organizatës së industrisë ajrore të Iranit, e cila është identifikuar më parë nga Uashingtoni si një veprimtari që merrët me shkatërrimin në masë të armëve.

SAD gjithashtu thuhet se ka transportuar armë për Qeverinë e Sirisë.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015