E hënë, nëntor 30, 2015 Kosova 05:25

Lajmet

Yanukovych shkarkon tre ministra

Presidenti i Ukrainës, Viktor Yanukovych.Presidenti i Ukrainës, Viktor Yanukovych.
x
Presidenti i Ukrainës, Viktor Yanukovych.
Presidenti i Ukrainës, Viktor Yanukovych.
Presidenti i Ukrainës, Viktor Yanukovych, ka nxjerrë disa dekrete formale për shkarkimin e ministrit të Brendshëm, të Jashtëm dhe atij të Financave.

Njoftimi është publikuar në ueb-faqen zyrtare të presidencës ukrainase.

Yanukovyck ka shkarkuar pas zgjedhjeve parlamentare të tetorit edhe kryeministrin Mykola Asarov, por të njëjtin e ka riemëruar më 13 dhjetor për mandatin e dytë.

Prioritet kryesor për qeverinë e ardhshme të Asarovit do të jetë negocimi i programit të ndihmës me Fondin Monetar Ndërkombëtar për të ndihmuar Ukrainën në pagesën e borxheve.