E dielë, nëntor 29, 2015 Kosova 04:23

Lajmet

Institucionet serbe në Kosovë “të pazëvendësueshme”

Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin.Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin.
x
Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin.
Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin.
Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Aleksandar Vulin, ka thënë se institucionet serbe në Kosovë janë të pazëvendësueshme dhe se nuk do të largohen.

“Serbia nuk do t’i heqë kurrë institucionet e veta dhe nuk do të reduktojë praninë e tyre”, ka deklaruar Vulin gjatë qëndrimit në Vërbovc të Vitisë.

Ai po ashtu ka thënë se qytetarët në Viti jetojnë keq dhe “nën presionin e institucioneve të përkohshme të Prishtinës”.

Siç raportojnë mediat serbe, Vulin do të takojë nesër përfaqësuesit e administratës së UNMIK-ut në Mitrovicë.

Autoritetet e vendit nuk e kanë komentuar qëndrimin e tij në Kosovë.