E hënë, janar 26, 2015 Kosova 05:22

Lajmet

Pakistan: Djali i kryeministres së vrarë e fillon karrierën

Biwal Bhutto Zardari duke mbajtur fjalim në pesëvjetorin e vrasjes së nënës së tij, Benazir Bhutto, fotografia e së cilës shihet afër tijBiwal Bhutto Zardari duke mbajtur fjalim në pesëvjetorin e vrasjes së nënës së tij, Benazir Bhutto, fotografia e së cilës shihet afër tij
x
Biwal Bhutto Zardari duke mbajtur fjalim në pesëvjetorin e vrasjes së nënës së tij, Benazir Bhutto, fotografia e së cilës shihet afër tij
Biwal Bhutto Zardari duke mbajtur fjalim në pesëvjetorin e vrasjes së nënës së tij, Benazir Bhutto, fotografia e së cilës shihet afër tij
Djali i ish kryeministres pakistaneze, Benazir Bhutto, e ka filluar sot karrierën e tij politike në përvjetorin e pestë të vrasjes së nënës së tij.

24 vjeçari Bilawal Bhutto Zardari i është drejtuar një turme prej mijëra njerëzve, të cilët ishin mbledhur në mauzoleun e familjes Bhutto në provincën Sindh.

Në fjalimin e tij Bilawal, duke qëndruar së bashku me babanë e tij, Asif Ali Zardari, që është presidenti i Pakistanit, ka premtuar vazhdimin e luftës kundër atyre që ai i cilësoi si “forca antidemokratike”.

Biwal Bhutto Zaradari është bashkëkryesues i Partisë Popullore të Pakistanit dhe ende është i ri për të marrë pjesë në zgjedhjet kombëtare, që pritet të mbahen vitin e ardhshëm.

Ai në krye të partisë erdhi pas vrasjes së nënës së tij, në sulmin me bombë në vitin 2007, por deri tash ka luajtur rol në prapavijë, pasi i ka kryer studimet universitare në Britani.

VOX

Prishtina

Pritjet e të rinjve për vitin 2015

Në rubrikën tonë të përjavshme VOX, të Radios Evropa e Lirë, kemi marrë mendimet e të rinjve, rreth asaj se çka ata presin nga viti 2015