E premte, maj 22, 2015 Kosova 22:38

Lajmet

Kosovë: Serbët në veri e bllokuan rrugën

Pamje nga një protestë e mëparshme e serbëve në pjesën veriore të KosovësPamje nga një protestë e mëparshme e serbëve në pjesën veriore të Kosovës
x
Pamje nga një protestë e mëparshme e serbëve në pjesën veriore të Kosovës
Pamje nga një protestë e mëparshme e serbëve në pjesën veriore të Kosovës
Ndërmarrësit dhe qytetarët e tjerë serbë në pjesën veriore të Kosovës, sot për dy orë i kanë bllokuar rrugët që çojnë në vendkalimin kufitar në Jarinë.

Ata e kanë përsëritur kërkesën e tyre se nuk pranojnë kufizimin e mallit me akcizë në tri tonelata e gjysmë për pjesën veriore të Kosovës dhe se tatimet nuk ia paguajnë Kosovës por Serbisë.

Pjesëmarrësit e protestës së sotme kanë tërhequr vërejten se nenet e marrëveshjes IBM (Menaxhimi i Integruar i Kufirit) në Jarinë mund të ndikojnë në shtrenjtimin dhe në mungesën e mallit me akcizë në katër komunat në pjesën veriore të Kosovës, me popullatë shumicë serbe.

Gjatë protestës dyorëshe nuk ka pasur incidente, ndërsa organizatorët kanë vendosur që gjatë festave të Vitit të Ri dhe të Kërshëndellave Ortodokse të mos mbahen protesta.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.