E hënë, nëntor 30, 2015 Kosova 23:28

Lajmet

Bota nis festimet e Vitit të Ri

Festimet e Vitit të Ri në Sidnej të AustralisëFestimet e Vitit të Ri në Sidnej të Australisë
x
Festimet e Vitit të Ri në Sidnej të Australisë
Festimet e Vitit të Ri në Sidnej të Australisë
Viti 2013 tashmë ka arritur në disa vende. Banorët e Kiribatit dhe Samoas në Paqësorin Jugor kanë qenë të parët që kanë hyrë në vitin e ri.

Pak më vonë, ai ka arritur edhe në Zelandë të Re dhe në Australi, së bashku me fishekzjarre dhe me manifestime nga më të ndryshmet.

Organizime të mëdha priten anembanë globit, përfshirë Nju Jorkun, Pekinin, Dubain dhe Moskën.

Për herë të parë në disa dekada, edhe banorët e Birmanisë do të presin vitin e ri jashtë, në kryeqytetin Rangon. Autoritetet atje kanë premtuar shfaqje me drita dhe të tjera festime.