E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 12:18

Lajmet

Në Pakistan rritet numri i viktimave nga fruthi

PakistanPakistan
x
Pakistan
Pakistan
Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka bërë të ditur se, gjatë vitit 2012, në Pakistan janë rritur rastet e fruthit.

Sipas të dhënave të saj, 306 fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e sëmundjes në vitin e kaluar, krahasuar me 64 viktima më 2011.

OBSH nuk ka dhënë arsye për rritjen e numrit të viktimave, por zyrtarët lokalë shëndetësorë kanë thënë se sëmundja ka goditur më shumë zonat, ku familjet e varfra nuk kanë vaksinuar fëmijët e tyre.

Shumë pakistanezë, sidomos ata në zonat rurale, e shohin fushatën e vaksinimit si një komplot perëndimor për të sterilizuar myslimanët.

Në dhjetor, nëntë punonjës shëndetësorë, të cilët kanë punuar për imunizimin e pakistanezëve kundër poliomielitit, janë vrarë nga militantët.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.