E martë, mars 31, 2015 Kosova 08:40

Lajmet

Kim Jong Un: Të ndalet konfrontimi me Jugun

Kim Jong UnKim Jong Un
x
Kim Jong Un
Kim Jong Un
Lideri i Koresë Veriore, Kim Jong Un, gjatë mesazhit të tij për Vitin e Ri, tha se dëshiron “largimin e konfrontimit ndërmjet Veriut dhe Jugut”.

Megjithatë, ai ka folur edhe për më tepër zhvillim të armatimit të avancuar.

Zoti Kim ka theksuar se përmirësimi i standardit të jetesës për njerëzit është detyra më e rëndësishme për këtë vit.

Ai, poashtu, ka ftuar për “revolucion” në shkencë dhe teknologji.

Kjo ishte hera e parë në 19 vitet e kaluara që një lider i Koresë Veriore i dërgon mesazh popullit për Vitin e Ri.