E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 01:39

Lajmet

Pakistani thërret debat për terrorizmin, në KS të OKB-së

Ambasadori i Pakistanit në Këshill të Sigurimit - Masood KhanAmbasadori i Pakistanit në Këshill të Sigurimit - Masood Khan
x
Ambasadori i Pakistanit në Këshill të Sigurimit - Masood Khan
Ambasadori i Pakistanit në Këshill të Sigurimit - Masood Khan
Pakistani ka njoftuar se do të thërrasë një debat në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara mbi efektivitetin e politikave të bashkësisë ndërkombëtare kundër terrorizmit.

Ambasadori i Pakistanit në Këshill të Sigurimit - Masood Khan, i cili njëherit mbanë presidencën e radhës për muajin janar, tha se ky debat duhet të mbahet më 15 të këtij muaji.

Khan tha se komuniteti ndërkombëtar, ka pasur sukses të pjesshëm në betejën kundër terrorizmit dhe ka shtuar se nevojitet një strategji më “koherente” dhe “gjithëpërfshirëse” nga të gjithë.

Ai ka bërë të ditur se duhet të adresohen shkaqet thelbësore të terrorizmit të përcjella edhe me operacione ushtarake dhe hetime ndaj tyre.

Khan nuk ka pranuar të komentoj, nëse veprime të tilla ushtarake si ai i SHBA-ve për të shënjestëruar militantët e dyshuar në Pakistan, janë mjete efektive për luftuar terrorizmin. 

Pakistani gjatë dekadës së fundit ka pasur mijëra viktima si pasojë e terrorizmit.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.