E dielë, nëntor 29, 2015 Kosova 15:06

Lajmet

Pritet të shtyhet për nesër takimi i zyrtarëve serbë për paltformën

Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq dhe kryeministri Ivica DaçiqPresidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq dhe kryeministri Ivica Daçiq
x
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq dhe kryeministri Ivica Daçiq
Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq dhe kryeministri Ivica Daçiq
Ende nuk është caktuar takimi i përbashkët në mes të Presidencës dhe Qeverisë së Serbisë lidhur me platformën për Kosovën që është planifikuar të mbahet të martën, ndërsa ekziston mundësia që ky takim të shtyhet për të mërkurën, i kanë thënë agjecisë serbe të lajmeve Beta, burime brenda qeverisë serbe.

“Ende nuk është caktuar takimi, ndërsa ka mundësi që të shtyhet për nesër”, ka thënë ky burim.

Kohë më parë ishte paralajmëruar se në takimin e zrytarëve të lartë serb, pritet që të diskutohet lidhur me pikat kryesore të platformës për Kosovën, të cilat Qeveria e Serbisë do ti përdorte si propozime për rezolutën të cilën do t’a paraqiste para Parlamentit të Serbisë.

Ndërkohë, Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq, pati deklruar se në senacën e jashtëzakonshme do të duhej që të bëhej adoptimi i paltforëms dhe ka vlerësuar se nuk pret që të ketë spekticizëm, mosbesom dhe autocenzurë lidhur me këtë dokument.