E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 16:54

Lajmet

Facebook me makinë kërkimi "Graph Search"

Mark Zuckerberg duke paraqitur shërbimin e ri të quajtur Mark Zuckerberg duke paraqitur shërbimin e ri të quajtur "Graph Search", Menlo Park, Kaliforni, 15 janar 2013
x
Mark Zuckerberg duke paraqitur shërbimin e ri të quajtur
Mark Zuckerberg duke paraqitur shërbimin e ri të quajtur "Graph Search", Menlo Park, Kaliforni, 15 janar 2013
Kreu i Facebook-ut Mark Zuckerberg ka bërë publike makinën e kërkimit që do të përdoret në rrjetin social më të madh në botë.

I quajtur “graph search”, shërbimi i ri iu mundëson përdoruesve që të kërkojnë në rrjetin social informacione për njerëzit, interesimet, fotografitë dhe vendet, njofton AP. 

Deri tash, përdoruesit e Facebook-ut nuk kanë mundur të kërkojnë për miqtë që jetojnë në një qytet te caktuar, apo për një film të caktuar.

Me shërbimin e ri, njerëzit mund të kërkojnë miqtë, që p.sh. jetojnë në Boston dhe gjithashtu e pëlqejnë filmin “Zero DarkThirty”.

Zuckerberg thotë se me shërbimin i ri janë të “vetëdijshëm për privatësinë”.

Kjo nënkupton se përdoruesit mund të kërkojnë vetëm për përmbajtjen që është ndarë me ta.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.