E martë, dhjetor 01, 2015 Kosova 12:05

Lajmet

Zbulohen hamburgerë me mish kali në supermarkete

IlustrimIlustrim
x
Ilustrim
Ilustrim
Mish nga kali është zbuluar në prodhimet për hamburgerë, që shiten në supermarketet irlandeze, përfshirë edhe kompaninë globale, Tesco.

Agjencia për sigurimin e ushqimit e Irlandës, tha se ADN-ja e pazakontë e kafshëve në hamburgerë nuk paraqet kërcënim për shëndetin e askujt, por “ngre disa shqetësime”.

Tesco, që ka selinë kryesore ne Britani, kërkoi falje për hamburgerët e bërë me mish kali, dhe tha se do t’i tërheqë ata nga supermarketet britanike dhe irlandeze, si një masë paraprake.