E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 06:14

Lajmet

SHBA: Obama i shpalli planet për kufizim të armëve

Barack Obama përshëndetet me nxënësit në Shtëpinë e Bardhë, pasi i shpalli planet për masa kundër dhunës me armëBarack Obama përshëndetet me nxënësit në Shtëpinë e Bardhë, pasi i shpalli planet për masa kundër dhunës me armë
x
Barack Obama përshëndetet me nxënësit në Shtëpinë e Bardhë, pasi i shpalli planet për masa kundër dhunës me armë
Barack Obama përshëndetet me nxënësit në Shtëpinë e Bardhë, pasi i shpalli planet për masa kundër dhunës me armë
Presidenti ameirkan, Barack Obama, sot i ka shpallur planet për shqyrtimin e dhunës me armë.

Kjo u bë pas të shtënave në një shkollë fillore në Konektikat, ku u vranë 20 nxënës dhe gjashtë persona të rritur, muajin e kaluar.

Zoti Obama në Uashington tha se në plane përfshihet një seri e aksioneve ekzekutive dhe propozime legjislative.

Në mesin e tyre është edhe thirrja që i bëhet Kongresit për t’i ndaluar armatimet sulmuese të tipit ushtarak.

Ai ka nënshkruar 21 aksione ekzekutive, përfshirë edhe masat për t’i inkurajuar shkollat, që të angazhojnë policë, shtimin e hulumtimeve për dhunën e armëve dhe përmirësimin e përpjekjeve për dënimin e krimeve me armë.

Aksionet ekzekutive nuk kërkojnë miratim të Kongresit.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.