E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 04:43

Lajmet

Armstrong përpiqet të rifitojë besimin

Lance ArmstrongLance Armstrong
x
Lance Armstrong
Lance Armstrong
Lance Armstrong ka pranuar se ka përdorur drogë për të përmirësuar performancën e tij në çiklizëm.

Ai pranoi këtë në një intervistë me nikoqiren amerikane Oprah Winfrey, që u transmetua të enjten.

Ai tha se nuk ndihet keq në lidhje me përdorimin e drogës për të rritur performancën gjatë karrierës së tij, por se i duhet ta kalojë pjesën tjetër të jetës në përpjekje për të fituar përsëri besimin e njerëzve.

Ai tha gjithashtu se hera e fundit që përdori drogë ishte në vitin 2005 dhe nuk i përdori substancat stimuluese në rikthimin e tij në vitin 2009 e 2010.

Armstrongut iu hoqën të gjithë titujt e tij, pas raportit të Agjencisë Anti-Doping në tetorin e kaluar dhe iu ndalua që të marrë pjesë në garat e çiklizmit.

Ai humbi pothuajse të gjitha sponsorët e tij dhe u largua nga fondacioni  bamirës kundër  kancerit Livestrong, që e themeloi vetë në vitin 1997.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.