E shtunë, maj 23, 2015 Kosova 10:47

Lajmet

Vuçiq: Askush nuk do të hapë "shampanjë" për zgjidhjen e problemit të Kosovës

Zëvendës kryeministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandër VuçiqZëvendës kryeministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandër Vuçiq
x
Zëvendës kryeministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandër Vuçiq
Zëvendës kryeministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandër Vuçiq
Zëvendëskryeministri i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka deklaruar sot se, qëllimi kryesor është që politika kosovare të sigurojë një jetë pakrahasimisht më të mirë për serbët e Kosovës, duke respektuar Kushtetutën dhe marrjen e datës për bisedimet me BE-në, por sipas tij, askush nuk do të hapë ndonjë shampanjë për zgjidhjen e problemit të Kosovës, pa marrë parasysh se çfarë zgjidhje do të jetë ajo.

“Kjo quhet ecje në fije të hollë, por mendoj se qëllimet janë të arritshme. Nuk ka zgjidhje të lehtë për Kosovën, kështu mund të mendojnë vetëm kokat e zemëruara dhe ata që nuk janë në gjendje të kuptojnë persionin që po i bëhet Serbisë”, ka thënë Vuçiq gjatë seancës së Komitetit Qendror të Partisë Progresiste Serbe - të presidentit serb Tomisllav Nikoliq.

Përzgjedhja Jonë

Për një vit, priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.