E dielë, maj 24, 2015 Kosova 11:09

Lajmet

Kabuli mohon torturën në burgje

Burg në Afganistan (foto ilustruese)Burg në Afganistan (foto ilustruese)
x
Burg në Afganistan (foto ilustruese)
Burg në Afganistan (foto ilustruese)
Zyrtarët afganë kanë hedhur poshtë pretendimet e Kombeve të Bashkuara se të burgosurit në burgjet e qeverisë janë torturuar.

Zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme, Seddiq Seddiqi, ka pranuar se ka pasur raste te sjelljes “jo të mirë” të policëve dhe rojeve të burgut, por ka thënë se qeveria nuk ka politikë të torturës.

Hesamuddin Hesam, nga Drejtoria Kombëtare për Siguri, ka thënë se të intervistuarit nga Misioni Ndihmës i Kombeve të Bashuara në Afganistan (UNAMA) kanë gënjyer.

Në raportin e lëshuar të dielën, UNAMA ka thënë se më shumë se gjysma e të burgosurve të intervistuar janë ankuar për keqtrajtim ose torturë.

Përzgjedhja Jonë

Priten një milion metra kub pyje

Kosova ka 460 mijë hektarë pyje. Rreth 80 për qind e lëndëve djegëse në vend kanë burim pyjet. Andaj, ekspertët thonë se pyjet në Kosovë nuk janë në nivel të kënaqshëm, derisa shtojnë se gjatë një viti priten rreth një million metra kub pyje.

Një milion euro për shëndetësi në veri

Qeveria e Kosovës ka ndarë 15 milionë euro për katër komunat në veri të Kosovës, Mitrovicën e Veriut, Leposaviqin, Zubin Potokun dhe Zveçanin. Për sektorin e shëndetësisë janë ndarë 1 milion euro.

Si të vazhdosh jetën kur miqtë të martirizohen?

“Një nga gjërat më të vështira të xhihadit është kur e humbet një mik”, e pranon militanti çeçen i Shtetit Islamik, Musa Abu Yusuf Shishani, në një postim në rrjete sociale të publikuar së fundi.