E hënë, nëntor 30, 2015 Kosova 07:13

Lajmet

SHBA: Geithner lë pozitën e Sekretarit të Thesarit

Timothy Geithner, ish sekretar i thesarit amerikanTimothy Geithner, ish sekretar i thesarit amerikan
x
Timothy Geithner, ish sekretar i thesarit amerikan
Timothy Geithner, ish sekretar i thesarit amerikan
Sekretari amerikan i thesarit Timothy Geithner, ka dhënë dorëheqje pas shërbimit të tijë 4 vjeçar në kabinetin e presidetit Barack Obama.

Geithner 51 vjeçar, ka lënë zyrën e tij gjatë ditës së premte. Obama ka nominuar  shefin e stafit dhe ish drejtoritn për buxhet në Shtëpi të bardhë, Jack Lew që të zëvendësoj Geithner-in.

Nomini i Lew pritet të aporvohet nga Senati. Geither ishte një figurë e rëndësishme në përpjekjet e administratës për të ringjallur ekonominë amerikane në prag të kolapsit financiar të vitit 2008.

Ai cilësohet për ndihmën e dhënë për shpëtimin e disa bankave dhe për ngritjen e insdustirsë së automobilizimt në amerikë.

Ndërsa, kritikët e kanë akuzuar atë për përdorimin e parasë publike për të shpëtuar bankat dhe për drejtimin e borxhit amerikan deri në nivele të krizës.